Actueel, Nieuws

Informatiedag natuurproject Marker Wadden

08:03

De vereniging Natuurmonumenten is vrijdag 24 oktober aanwezig op de klipper “de Vriendschap”. Aan boord van het schip zullen zij informatie geven over het project Marker Wadden, waarmee de vereniging inmiddels al een aantal jaren bezig is.

Het project

Marker Wadden projectMet het Marker Wadden project worden het troebele water en het ontbreken van oevers in het Markermeergebied aangepakt. Het troebele water komt voort uit de aanzienlijk grote hoeveelheid slib op de bodem. Het overvloedige slib wil de organisatie uit het water opvangen, om samen met baggeraars eilandjes met natuuroevers creëren. Op deze manier wordt het Markermeer een stuk aantrekkelijker voor zowel de aanwezige dieren en planten, als voor natuurliefhebbers en watersporters.

Grootste natuurontwikkelingsproject

Het Marker Wadden is met een verwachte omvang van 10.000 hectare het grootste natuurontwikkelingsproject in Nederland. Het bouwen met slib voor meer natuur en biodiversiteit is nog niet vaak gedaan en zou wellicht als exportproduct de wereld over kunnen gaan. De vereniging Natuurmonumenten biedt bedrijven en instanties de kans een steentje bij te dragen aan dit grootse project, doormiddel van mogelijke partnerships en daarop volgende zichtbaarheid van het bedrijf rondom de realisatie van de Marker Wadden.

 

Foto: www.facebook.com/markerwadden

Last modified: 17 oktober 2014
Sluiten