Nieuws

IJszeilen op de Gouwzee in beeld

Met de aanhoudende kou was de Gouwzee het afgelopen weekend het toneel van ijszeilend Monnickendam. Het was van 2003 geleden dat ijszeilen mogelijk was. Inclusief fotoalbum.

14:50

Één ijszeiler moest zijn hobby bekopen met een nat pak. De steeds verder om zich heen grijpende dooi van het weekend zorgde ervoor dat de ijslaag dunner en dunner werd. Op zondagmiddag zakte één van de tientallen actieve zeilers met zijn DNS ijszeiler erdoorheen. Leden van zijn vereniging waren snel ter plaatse om hem weer op het droge te krijgen. De IJszeilvereniging Monnickendam kocht enkele jaren geleden voor een prikkie een stel ijszeilers op en kan die deze winter eindelijk dus weer eens benutten.

 

2003 was het laatste jaar dat er gezeild werd op een bevroren Gouwzee. Zes jaar later is het weer eens zo ver en naar het zich nu laat aanschijnen duurt de pret nog even door. Na aanhoudende dooi in het weekend vriest het nu weer. Voor vannacht wordt er lokaal zelfs extreme vorst van tien tot twintig graden onder nul voorspeld. Ook morgen zal het zeer koud zijn.

Last modified: 5 januari 2009
Sluiten