Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Ian Williams genomineerd voor Sailor of the Year Award

16:41

Regerend Alpari World Match Racing Tour Champion, Ian Williams is genomineerd voor de 2013 ISAF Rolex Wereld Sailor of the Year Award. De Awards worden elk jaar in november aan een mannelijke en een vrouwelijke winnaar uitgereikt. De Award is een van de hoogste onderscheidingen die een zeiler kan ontvangen. Van 1 september 2012 tot 31 augustus 2013 ging een kwalificatieperiode vooraf aan de Awards die in 2013 uitgereikt worden.

Na de vierde ISAF Match Racing World Championship titel in december 2012, werd Ian Williams genomineerd voor deze Award. Williams is een formidabele zeiler als het gaat om matchracing, al 16 maal hield hij de eerste plek op de World Ranking.

Ian williamsWorld Match Racing Alpari Tour

Voor de editie van de World Match Racing Alpari Tour 2013 staat Williams er goed voor. Als hij erin slaagt de vijfde wereldtitel te pakken, groeit hij uit tot de meest gedecoreerde ISAF Match Racing kampioen in de geschiedenis. Mocht de topzeiler er niet in slagen om volgende week te winnen bij de Alpari World Match Racing Tour, dan heeft hij nog een herkansing om de titel binnen te slepen bij de Monsoon Cup in Maleisië.

En de award gaat naar

De winnaars worden bekend gemaakt op de ISAF Rolex Wereld Sailor of the Year Awards, die plaatsvindt op dinsdag 12 november 2013. De locatie voor het evenement is het El Bander Hotel in Muscat, Oman.

Fotografie: Gareth Cooke/Subzero Images

Last modified: 5 oktober 2013
Sluiten