Actueel, Nieuws

HUGO BOSS verliest mast in Barcelona World Race

11:08

Alex Thomson en Pepe Ribes die met de IMOCA 60 HUGO BOSS deelnemen aan de Barcelona World Race zijn hun mast verloren. Op 370 zeemijl uit de kust van Brazilië kwam gisteravond melding dat de mast om 22:02 uur is afgebroken en overboord is gegaan.

HUGO BOSSVolgens rapport van Alex Thomson Racing voer het duo op het moment van het ongeluk in ‘normale weercondities’, een probleem met de tuigage zou de oorzaak van de gebroken mast zijn. Thomson en Ribes staken de race en kijken op het moment samen met hun shore-team hoe ze de boot veilig aan land kunnen krijgen. Waarschijnlijk wordt de boot naar Salvador (Brazilië) gesleept, gezien dit de dichtstbijzijnde stad is.

Teleurstelling

Stewart Hosford, Managing Director van Alex Thomson Racing: “Na de veelbelovende start in de Barcelona World Race editie van 2014-2015 komt dit als een grote shock. We hebben ons meer dan een jaar voorbereid, maar helaas zijn dit soort fiasco’s ook onderdeel van offshore racing. Voor nu is het van belang dat de zeilers in veiligheid komen. Het team is erg van streek door de gebeurtenis, toch wil ik het team en onze partners bedanken voor hun ondersteuning. Alex en Pepe hebben het geweldig gedaan, ik heb ze beiden gesproken en ze waren er kapot van dat het falen van de tuigage voor hun de race heeft beëindigd.”

 

Alex Thomson liep eerder voor een reclamespot over de mast van de HUGO BOSS, gelukkig was de tuigage op dat moment wel in orde.

 

Foto: Alex Thomson Racing

Last modified: 15 januari 2015
Sluiten