Nieuws

Hotshot krijgt zeilles

Ook al werd solozeilster Samantha Davies vierde in de Vendée Globe, in haar eigen digitale race gaat het Davies minder voor de wind.

13:44

Op Valentijnsdag startte de Challenge Damantha Davies, een virtuele zeilwedstrijd over 2500 mijl. De race begon in Samantha’s woonplaats, de haven van Port-la-Forêt. Hier traint de vrolijke solozeilster regelmatig met haar Open 60 Roxy. De 30.000 deelnemers bestuurden hun boten via het internet naar de Azoren om het eiland Faïal te ronden. De digitale vloot is nu grotendeels op weg naar de finish in Plymouth.

Als professioneel zeiler weet Samantha natuurlijk precies welke koers ze moet instellen en wanneer ze een zeilwissel moet doen. Maar hoe doet ze het in haar eigen Challenge? Slecht! Nouja, niet heel slecht, Davies’ bootje met de naam Hotsocks ligt weliswaar rond de 2400ste plek, maar het veld bestaat uit meer dan 30.000 boten.

De kopgroep bestaat uit doorgewinterde virtuele schippers die dag en nacht in touw zijn om de snelste route uit te rekenen. Samantha moet haar boot soms in de steek laten vanwege andere verplichtingen. Zo had ze gister een verplichte EHBO cursus om haar wedstrijd certificaten voor het komende seizoen up to date te houden.

Op de zeilgame website Virtual Regatta (http://www.virtualregatta.com) geeft Samantha regelmatig toelichting op haar beslissingen in de wedstrijd.

Ook Zeilen organiseert binnenkort een virtuele zeilwedstrijd, de Zeilen Fastnet Rock Race, die start op zondag 28 februari om 21.00 op deze site (www.zeilen.nl)

See you online / on the water!

KW

Foto: Samantha Davies

Last modified: 19 februari 2010
Sluiten