Nieuws

Hoe is het voor KNRM-redders om door weer en wind uit te varen?

Nieuw EO-programma 'Redders op zee'

12:39

In het nieuwe EO-programma Redders op zee maak je kennis met de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Hoe is het voor de mannen en vrouwen om door weer en wind uit te varen om mens en dier te redden? Hoe verwerken zij een uitdruk die indruk maakt? In zes afleveringen wordt het wel en wee op vier reddingstations in beeld gebracht: IJmuiden, Ouddorp, Ter Heijde en Marken.

Vrijwilliger zijn bij de KNRM vraagt om discipline, oefening en toewijding. De redders vinden het vanzelfsprekend om hulp te verlenen, maar in het programma wordt zichtbaar hoe bijzonder hun werk is. Saamhorigheid, kameraadschap en onvoorwaardelijke inzet is kenmerkend voor de vrijwilligers.
Wanneer de pieper gaat, moet de reddingboot binnen een paar minuten uit varen. Dat heeft impact op het hele thuisfront. Voor veel vrijwilligers is het reddingstation een tweede thuis. Hoe combineren zij hun vrijwilligerswerk samen met hun dagelijkse leven? Redders op zee toont de mens achter de stoere baan.

Het programma is wekelijks te zien op dinsdagavond om 21.20 uur bij de EO op NPO 1. 
Klik hier om de eerste aflevering te bekijken die op dinsdag 11 oktober verscheen.

Bekijk de trailer:

Omslagfoto: © Rodolf Eibrink/KNRM

Tags: Last modified: 17 oktober 2022
Sluiten