Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Challenger of Record voor 35e America’s Cup bevestigd

11:48

Hamilton Island Yacht Club (HIYC), gelegen aan de rand van het Great Barrier Reef in Queensland Australië, heeft zich gemeld  als ‘Challenger of Record’ voor de 35e America ‘s Cup. Het voorstel is gehonoreerd door de Golden Gate Yacht Club, de verdediger en thuisbasis van Oracle Team USA te San Francisco.

Hamilton Island Yacht Club

Terug in Australië

Oatley en zijn zoon Sandy dienden het voorstel kort na de afloop van de 34e America’s Cup namens HIYC in. Verdediger Oracle Team USA won de 34e editie de America’s Cup.

‘We zijn verheugd om Hamilton Island Yacht Club weer terug te hebben in de America’s Cup, dat is voor de eerste keer sinds 2000,” zei vice-commodore van de Golden Gate Yacht Club Tom Ehman. ‘Hamilton Island’s voorstel is ingediend op de dag van de viering van de 30e verjaardag van de historische overwinning van Australia II in de America ‘s Cup in 1983. Hierbij eindigde de heerschappij van de New York Yacht Club als verdediger van de Cup.”

‘Gezien het eerdere succes van Australië in de America’s Cup, de Admiral ‘s Cup en Olympisch zeilen, denken we dat het tijd is voor onze natie om terug te keren in dit grootse evenement, “zei Oatley. ‘De onlangs voltooide America’s Cup in San Francisco heeft een revolutie in de sport voor zeilers en fans gebracht. We waren enthousiast om te zien hoeveel Australiërs belangrijke rollen speelden in de teams en in de organisatie van de regatta.”

Hamilton Island Yacht Club

In de afgelopen drie decennia heeft HIYC de Audi Hamilton Island Race Week georganiseerd. Deze race is uitgegroeid tot de grootste jaarlijkse regatta in Australië, met ongeveer 200 offshore- jachten die strijden om de hoofdprijs. HIYC wordt geleid door de Australische wijnmaker en zeillegende Bob Oatley. Als laatste prestatie won een Australisch team onder leiding van Oatley de Admiral ‘s Cup, die men ziet als ‘s werelds grootste prijs in het oceaan racen.

Last modified: 2 oktober 2013
Sluiten