Actueel, Nieuws

Historische stevenaak ‘Helena’ zeilend naar Basel

10:25

Op uitnodiging van de Schweizerischen Rheinhäfen vaart het oudste zeilende binnenvaartschip van Nederland, de stevenaak ‘Helena’ uit 1875, de Rijn op tot het hoogst bevaarbare punt: Basel. Het schip maakt haar opwachting tijdens het Hafenfest in Basel.

Zeilen op de Rijn

De ‘Helena’ is internationaal het enige zeilschip met een patent voor de Rijn en wordt beheerd door de stichting ‘Het Rotterdamse Zeilschip’. Het monumentale schip legt het eerste stuk samen met het 110 meter lange binnenvaartschip ‘Dina’ zal de ‘Helena’af. Vanwege de sterke stroming op de Rijn wordt het schip gesleept tot aan de sluizen bij Iffezheim, daarna vaart zij op eigen kracht naar Basel.

Helena

De twee-mast stevenaak ‘Helena’ is in 1875 speciaal gebouwd voor de vaart op de Rijn en is het oudste ijzeren zeilende binnenvaartschip van Nederland. Het schip is sierlijk gelijnd met een hoog gewelfd achterschip. De uitgebreide restauratie werd in 2003 voltooid en sindsdien vaart het schip dagtochten in de wateren rond Rotterdam. Tijdens uw verblijf aan boord ervaart u het rivierzeilen als in de glorietijd van de zeilende Rijnvaart. Meer informatie en een virtuele rondleiding op het schip kunt u vinden op www.rivierzeilen.nl

 

Foto en video: www.rivierzeilen.nl

Last modified: 5 september 2014
Sluiten