Nieuws

Het onvermijdelijke boek

Een half jaar na dato kondigt Abby Sunderland een boek aan over haar mislukte recordpoging. Ze krijgt hulp van Lynn Vincent, die ook voor politica Sarah Palin in de pen klom.

11:24

Sunderland was tijdens het voorjaar van 2010 in de race voor het jongste-solo-rond-de-wereld-record. De Amerikaanse verloor haar mast in de Indische Oceaan en de Australische Jessica Watson – die toch al een voorsprong had – haalde het record binnen. De kostbare reddingsactie waarbij Sunderland van haar Open 40 Wild Eyes werd geplukt, veroorzaakte veel beroering in de zeilerswereld.

Schrijfhulp

Sunderland schrijft het boek met behulp van journaliste en schrijfster Lynn Vincent, die onder meer schreef voor de Amerikaanse kandidaat voor het vicepresidentschap Sarah Palin. Het boek over Sunderland’s wordt naar verwachting in april gepubliceerd en is getiteld Unsinkable: A young woman’s courageous battle on the high seas.

Ondanks alle commotie rondom Sunderland’s recordpoging, vinden wij haar reis rond de wereld – hoewel misschien een tikje roekeloos – toch een prestatie van formaat. Of het boek daar ook naar is, wachten we rustig af.

 

Foto’s: EPA

 

(MvS)

Last modified: 7 januari 2011
Sluiten