Nieuws

Het Batavia Sailing Team wint Carmella Cup

10:07

Het Batavia Sailing Team uit Lelystad heeft het afgelopen weekend in Londen de prestigieuze Carmella Cup gewonnen. De Carmella Cup is het British Open Teamzeilen. Nooit eerder wist een niet Brits team deze bijzondere en spectaculaire wedstrijd te winnen.

De afgelopen zeven jaar bleef de Cup in handen van de Royal Thames Yacht Club. Volgens de zeilers van de Royal Thames Yacht Club waren de wedstrijden in jaren niet meer zo spannend geweest. Zelf waren ze onder de indruk van de hoge kwaliteit van het zeilen van de Nederlanders. Overigens ontving het team de Carmella Cup niet direct na afloop. Dat gebeurt in november in de Royal Thames Yacht Club in Londen tijdens een speciale avond waarop winnaars van dit jaar hun prijzen krijgen uitgereikt.

Batavia Sailing Team
Het Batavia Sailing Team was samengesteld uit zeer ervaren teamzeilers: Jurjen Feitsma, Wilco Stavenuiter, Maarten Innemee en Frans Hin, Janneke Hin en Dirk Huizinga.

EK Teamzeilen in Bataviahaven
Niet alleen de zeilers waren naar Londen afgereisd, ook een kleine delegatie van de Bataviahaven en de gemeente Lelystad had de oversteek naar Engeland gemaakt. Naast deze wedstrijd stond ook een bespreking met enkele vertegenwoordigers van de internationale zeilbonden op het programma. Dit overleg heeft er toe geleid dat de Europese Kampioenschap Teamzeilen (2K Team Racing) dit jaar in de Bataviahaven wordt gezeild (september). Naar alle waarschijnlijkheid gevolgd door het Wereldkampioenschap in 2013; hierover wordt nog verder gesproken met het ISAF. Ook voerden de vertegenwoordigers besprekingen met de directie van de World Match Racing Tour.

Centrum voor matchracen en teamzeilen
De Bataviahaven ontwikkelt zich tot het centrum voor matchracen en teamzeilen in Nederland. Beide takken van de zeilsport zijn uitermate spectaculair en goed voor het publiek te volgen. Voor Bataviahaven een van de (belangrijke) argumenten om juist voor deze vormen van wedstrijdzeilsport te kiezen. Met de komst van het Europese Kampioenschap in 2012, het Wereldkampioenschap in 2013 (beiden teamzeilen) en de mogelijke komst van de World Match Racing Tour in 2013 (matchracen) lijken de ambities in Bataviahaven waargemaakt te worden.

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 1 februari 2012
Sluiten