Nieuws

Henk de Velde onderweg, maar niet naar Antartica

Henk de Velde gaat definitief niet naar Antartica. De zeezeiler en avonturier laat via z'n website weten dat tijdgebrek hem anders de das om zal doen...

10:25

Henk de Velde gaat definitief niet naar Antartica. De zeezeiler en avonturier laat via z’n website weten dat tijdgebrek hem anders de das om zal doen. “De Noordelijke route is het hoofddoel van het Campina Avontuur. Als ik nu nog naar Antartica ga, kom ik nóg drie weken achter en ben ik te laat voor de noordelijke doorvaart. Ik heb te veel tijd verloren in Rio Gallegos”.

Gisteren vertrok Henk richting Kaap Hoorn. De Chileense autoriteiten drukken een aardige stempel op de te volgen route. “Ik ga vanaf Puerto Williams naar het zuiden, rond Kaap Hoorn en weer terug naar Puerto Williams, anders mag ik niet door de Patagonische kanalen naar de Pacific en dat wil ik juist. Dan kom ik namelijk langs een paar prachtige gletschers van het Darwin Gebergte en de Patagonische Hoogvlakte en die wil ik zien.”

Na de Patagonische kanalen gaat de tocht door, via Paaseiland en Hawaï naar Alaska, door de Beringstraat verder naar het noorden. Dan oostelijk, boven Rusland langs, richting Nederland. Volgens de planning is hij dan in de loop van december weer thuis, al zal hij nog aardig door moeten varen.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten