Actueel, Nieuws

Helius winterwedstrijden willen groeien

11:07

Op het Haringvliet vinden ook deze winter de WSV Helius winterwedstrijden plaats. De wedstrijdserie is verdeeld over zes zondagen, gedurende de hele winter. Op zondag 26 oktober gaat de eerste wedstrijd van start waarin alle deelnemers elke maand de strijd aangaan om de ereplaatsen in hun klasse.

Voorzitter van de wedstrijdcommissie van WSV Helius, Piet Goemans verwacht ook dit jaar weer veel enthousiaste en sportieve deelnemers. Het deelnemersaantal is al jaren stabiel, maar WSV Helius verwacht dit jaar weer enkele nieuwe gezichten. “Meer boten betekent meer competitie en dat maakt de winterserie op het Haringvliet nog aantrekkelijker. Daarbij is het vaarwater van het Haringvliet een perfecte plek  om wedstrijden te varen, in het rustige zoete water komt de watersporter nauwelijks beroepsvaart tegen”, aldus Piet Goemans.

Verandering in de wedstrijden

Wedstrijden WSV HeliusDe opzet van de winterserie heeft een verandering ondergaan om het wedstrijdzeilen toegankelijk te houden. In de sportieve up-down races in de ORC-en eenheidsklassen (Finn en SB 20) komt de wedstrijdzeiler zeker aan zijn trekken,maar dit geldt ook voor de ongemeten kajuitjachten (die varen onder SW). Voor hen wordt een gevarieerd parcours langs bestaande betonning op het hele Haringvliet uitgezet, zodat het gemakkelijker is om met een beperkte aantal bemanningsleden toch te kunnen wedstrijdzeilen.

Samenwerking met de buren

“Om meer schepen van buiten Hellevoetsluis aan te trekken zijn we ook een samenwerking aangegaan met onze buren, Marina Cape Helius”, geeft Goemans aan. Potentiële deelnemers willen weliswaar graag op het Haringvliet varen maar willen daarnaast voor de wedstrijdperiode ook beschikken over een comfortabele ligplaats. Marina Cape Helius biedt een ligplaats aan voor de gehele wedstrijdperiode tegen een zeer aantrekkelijk tarief en WSV Helius organiseert de wedstrijden en alles wat daar mee gemoeid is.

“Bij deelname aan zes wedstrijddagen is de prijs 65 euro exclusief ligplaats. De wedstrijdzeiler van buiten Hellevoetsluis, die graag meedoet en gedurende deze periode een ligplaats zoekt, kan bij ons voor slechts 90 euro terecht. Op deze manier hopen we meer schepen te trekken.  Uiteraard gelden deze tarieven alleen voor de schepen die de gehele winterserie meevaren”, aldus Kees Broere, havenmeester van Marina Cape Helius. “Een samenwerking zoals deze , tussen de commerciële jachthaven Marina Cape Helius en watersportvereniging WSV Helius is redelijk uniek, maar voor ons zeker niet vreemd. Wij werken al jaren goed samen met onze buren. Wij hopen daarmee meer bedrijvigheid in- en rond de haven te brengen, en dat alles is goed voor een watersportstad als Hellevoetsluis.  Sterker nog, veel bemanningsleden zullen de avond voorafgaand aan de wedstrijd de horeca in de Vesting bezoeken. Het is dus goed voor heel Hellevoetsluis.”

Wedstrijddata

De wedstrijden zijn vanaf de vuurtoren van Hellevoetsluis te volgen.  De eerste start is om 11.35 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op www.wsvhelius.nl/wedstrijden

Wedstrijddagen 

26-10-2014

16-11-2014

07-12-2014

01-02-2015

01-03-2015

29-03-2015

 

 

Foto: WSV Helius

Last modified: 30 september 2014
Sluiten