Nieuws

Helft gefinisht in Solidaire du Chocolat

De eerste zeilers zijn gefinsht in de Solidaire du Chocolat. De race is anders dan andere zeilraces. De zeilers varen niet alleen voor zichzelf, ze zeilen ook voor een goed doel.

16:53

De bemanning kiest zelf het goede doel waar ze voor varen. De zeilers varen in duo’s, in Classe 40 boten, bijna 5.000 mijl over de Atlantische Oceaan. Op 18 oktober startte de race vanaf Nantes-Saint-Nazaire, Frankrijk, en eindigt in Progreso in Mexico.

 

Na 26 dagen, 16 uren en 35 minuten kwam de Initiatives-Novedia zaterdag als eerste binnen. De Fransen Tanguy de Lamotte en Adrien Hardy wonnen daarmee de race. Zij raceten voor financiële steun aan de geneeskunst voor hartpatiënten. ‘Het voelt zo goed! Gewoon geweldig,’ vierde De Lamotte de overwinning van hun eerste Trans-Atlantische race. Tweede werd de Telecom Italia en de Cheminées Poujoulat eindigde als derde.

 

Vanmorgen finishte de 40 degrees, van de Engelse Peter Harding en Miranda Merron, als zevende. Er moeten nu nog zeven boten binnenkomen. Met nog 787.53 mijl te gaan ligt de Orbis momenteel laatste. De Engelse Stephen Card en de Ierse Shaun Murphy varen in een windstiltegebied en schieten hierdoor nog niet echt op.

Foto: http://www.lasolidaireduchocolat.com/

Last modified: 17 november 2009
Sluiten