Nieuws

Heiner Winterserie Match Race

Eind deze maand gaat de vierde editie van de Team Heiner Winterserie Match Race van start in Lelystad.

17:18

2 november 2011

Inmiddels hebben twaalf teams zich ingeschreven voor de winterserie, dit is een verdubbeling ten opzichte van eerdere jaren. Zowel teams uit de nationale talentenploeg als de ‘gevestigde orde’ doen mee. De serie is verdeeld over vijf stages plus een afsluitende finale.

Stage 1, 2 en 3 zijn eendaagse wedstrijden; stage 4 en 5 zijn weekenden. De winnaars van iedere stage worden uitgenodigd voor het finaleweekend.

De teams zullen varen op de eenheidsvloot van Team Heiner, de J-109’s, die speciaal voor deze serie zijn voorzien van spinakers. Team Heiner en het Watersportverbond hebben zich samen ingezet om de jeugd (jonger dan 23 jaar) meer aan het match racen te krijgen. Tijdens de winterserie is speciaal voor de jeugd een programma opgezet, waardoor ze alle facetten van het match racen gaan ervaren, van meezeilen, ‘umpiren’ tot wedstrijdorganisatie. Vanaf Stage 4 wordt voor de jeugdige zeilers een speciale competitie opgezet.

De wedstrijden worden pal voor de deur van Team Heiner (in de Flevo Marina) in Lelystad gehouden. De eerste start zal steeds om 10.30 uur plaatsvinden. De Team Heiner Winterserie Match Race is de voorloper van de Batavia Stad Open, het Open Nederlands Kampioenschap, welke gehouden worden op 20, 21 en 22 april 2012.

(EvS)

Last modified: 2 november 2011
Sluiten