Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Heiner richt zich op jeugd met nieuw zeilteam

14:15

Team Heiner richt zich op de jeugd en gaat een jeugdzeilteam klaarstomen voor het wedstrijdvaren op kielboten. De tien geselecteerde ‘Team Heiner Pups’, zijn afgelopen weekend bekendgemaakt. Het doel is om de tien jeugdzeilers te trainen om in 2014 zelfstandig op een Max Fun 35 aan het Nederlandse grote botencircuit mee te gaan doen.

De selectie

De eisen voor het team zijn dat de kandidaten niet ouder zijn dan 23 jaar, al kunnen zeilen en ambitie hebben om vooruitgang te boeken. Voor het selectieweekend op 14 en 15 december zijn 17 jeugdzeilers uitgenodigd. Onder leiding van coach Tom van der Vecht lieten de pupillen hun beste kanten zien. Tijdens het varen op de Max Fun 35 zijn motivatie en zeilervaring bekeken. Schipper Jelmer van Beek stond al vast. In overleg met Tom van der Vecht en Roy Heiner is de selectie gemaakt. Leervermogen, team mentaliteit, beschikbaarheid en inzet waren doorslaggevend. Aan het eind van het selectieweekend is het nieuwe tienkoppige team bekendgemaakt.

Max Fun 35Roy Heiner: ‘Ik geloof sterk in dat de jeugd de toekomst heeft. Daarom geven wij hen deze kans, net zoals ik deze kans ooit heb gekregen. Het is voor ons bovendien een mooie gelegenheid om in contact te komen met jonge en ambitieuze zeilers. Zij kunnen bijvoorbeeld het ontwikkelingproces van topsport tastbaar maken in onze management programma’s.”

De trainingen

De eerste wintertrainingen staan al gepland voor komend weekend. De pups gaan onder begeleiding van Team Heiner schippers werken aan het team en aan zichzelf. ‘Ik vind het onwijs gaaf om met zo een geweldige groep gemotiveerde zeilers aan de slag te gaan.  Voor mijzelf is het bovendien een fantastische kans om naast mijn huidige Laser campagne mijn kielboot carrière te starten.’ Zegt Max Fun 35 schipper Van Beek.

De Team Heiner Pups 2014

Jelmer van Beek, 19 (schipper)

Sanne Akkeman, 18

Dirk Bennen, 21

Jeroen Hameter, 21

Robin Jacobs, 19

Jesse de Jong, 17

Martijn Kloosterman, 20

Jeroen van Oord, 18

Wietse Pijlman, 20

Jan Ruigrok van der Werven, 20

Last modified: 18 december 2013
Sluiten