Actueel, Nieuws

Heiner en Bouwmeester naar finale ISAF Wereldbeker

07:28

De beste 20 zeilers van de vijf speelrondes van de ISAF Wereldbekerwedstrijden zijn uitgenodigd voor de ‘Grand Final’ in Abu Dhabi. Voor Nederland zijn de twee wereldkampioenen in de Laserklasse van 2014 van de partij. Marit Bouwmeester bij de vrouwen en Nicolas Heiner bij de mannen. Gedurende het toernooi, van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november, verschijnen 8 olympische zeilklassen aan de start.

Voorbereiding op WK

ISAF SAILING WORLD CUP, HYERESMarit Bouwmeester gebruikt het evenement dat in zijn tweede jaargang zit, om zich samen met coach Jaap Zielhuis voor te bereiden op het Wereldkampioenschap Laser Radial. Dit vindt plaats in het nabijgelegen Musannah, van 20 tot en met 26 november 2015. Bouwmeester is rechtstreeks doorgereisd vanaf haar trainingsstage in Oman de afgelopen 2 weken.

Terug op hoog niveau

Voor Nicholas Heiner is het een kans om weer een wedstrijd op hoog niveau te zeilen. Heiner, de wereldkampioen van 2014, verloor de nationale selectiestrijd voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio 2016 van Rutger van Schaardenburg. Heiner heeft even wat afstand genomen maar is ondertussen weer begonnen met Laser-zeilen op het hoogste niveau. Heiner werkt samen met Van Schaardenburg om elkaar beter te maken. Heiner met als doel een medaille op het WK in 2016 en Van Schaardenburg met als doel een olympische medaille in Rio.

Voor de andere Delta Lloyd Kernploegleden valt dit nieuwe evenement niet goed in hun planning ten opzichte van een piekmoment op de Wereldkampioenschappen. Het is tevens elke keer een logistieke uitdaging voor wat betreft boten en coachboten om deel te nemen. In de Laserklasse is dit te overzien omdat het een stricte eenheidsklasseboot is die lokaal van goede kwaliteit gecharterd kan worden. De Nacra 17 klasse doet niet mee vanwege problemen met beschikbaarheid van boten en de FX klassen vanwege een te beperkt deelnemersveld.

Lees meer over zeilen in ons tijdschrift. Koop een los nummer in de winkel of online of neem een abonnement.

Last modified: 31 oktober 2015
Sluiten