Actueel, Nieuws, Wedstrijden

Heiner aan de leiding op EK Laser

09:19

Laser-zeilers Rutger van Schaardenburg en Nicholas Heiner zijn scherp van start gegaan op de eerste dag van het EK Laser in Aarhus, Denemarken. Voor beide zeilers uit de Delta Lloyd Kernploeg spelen de prestaties op dit EK een doorslaggevende rol, in de nationale selectiestrijd voor de Olympische Spelen van Rio in 2016. Heiner gaat voorlopig aan de leiding, Van Schaardenburg staat op een zesde plek. Een opvallende tweede plek is voor Niels Broekhuizen uit de Delta Lloyd Talentploeg. Het EK Laser duurt van zondag 19 juli t/m vrijdag 24 juli.

Heiner voorlopig aan de leiding in klassement

Nicolas Heiner EK Aarhus. ZeilenOnder pittige omstandigheden met harde wind uit alle richtingen geeft Van Schaardenburg in de eerste race zijn visitekaartje af door als eerste over de streep te komen en vaart de tweede race naar een negende plek. Heiner, die de eerste race als vijfde eindigt, slaat direct terug in de tweede race van deze dag en finisht als eerste.

Op de tweede plaats in het klassement staat Niels Broekhuizen uit de Delta Lloyd Talentploeg, die zeer constante races voer met twee keer een derde plek.

Selectiestrijd tussen Heiner en Van Schaardenburg

Van Schaardenburg en Heiner strijden om de nationale selectie. Degene met het best opgetelde resultaat van zowel het WK in Canada (begin juli) als dit EK wint de nationale selectie en dus het felbegeerde ticket naar Rio. Een klassering bij de eerste 20 is een vereiste, waarbij een 20e plek 1 punt oplevert en een 1e plek 20 punten. Heiner begint dit EK met een 2-0 puntenvoorsprong op Van Schaardenburg na het WK in Canada.

 

Foto: Sailing Aarhus

Last modified: 29 januari 2019
Sluiten