Nieuws

Haveningang Edam wordt nu uitgebaggerd

De haveningang van Edam wordt nu alsnog uitgebaggerd. Het zag er naar uit dat het er niet van zou komen dit jaar. De pot van Rijkswaterstaat was leeg en vanuit Den Haag werd deze niet aangevuld. De waterdiepte bij de ingang was in het voorjaar 1.90 m en bij oostenwind nog minder.

15:19

De haveningang van Edam is alsnog uitgebaggerd. Het zag er naar uit dat het er niet van zou komen dit jaar. De pot van Rijkswaterstaat was leeg en vanuit Den Haag werd deze niet aangevuld. De waterdiepte bij de ingang was tot nu toe 1.90 m en bij oostenwind nog minder. Elk jaar opnieuw moet de ingang op diepte gebracht worden. Normaalgesproken zorgt Rijkswaterstaat hier ook voor. Dit jaar kon het niet uit.


Door de geringe waterdiepte konde sommige watersporters niet uitvaren, anderen konden na het winterseizoen hun zomerligplaats niet bereiken en moesten noodgedwongen uitwijken naar andere havens. In april is op last van de gemeente de haven tot aan de havenmonding uitgebaggerd, de rest is een zaak van Rijkswaterstaat. Pas toen gemeente en watersportsector Rijkswaterstaat dreigden met een kort geding kwam er geld los. Op dit moment wordt de haveningang alsnog op een diepte van 2.40 meter gebracht. Waarschijnlijk kunt u dit weekend al weer naar Edam.

Last modified: 11 juli 2003
Sluiten