Nieuws, Zeilen nieuws

Harlingen-Terschelling race

13:27

063-DSCF3555 Donkere wolken
De 68ste Harlingen-Terschelling- (Zeil)Race wordt gehouden op 26 en 27 mei en georganiseerd door de Harlinger Watersport Vereniging.
Ook nu wordt gebruikt gemaakt van drie mogelijke routes waarvan één tot in het Stortemelk loopt. Door op het laatste moment te beslissen welke van de drie banen een bepaalde klasse moet varen, is de wedstrijd optimaal afgestemd op de mogelijkheden van de betreffende jachten. Alle deelnemers kunnen een veilige route varen.
De Tirions zullen weer voor een eigen klassement varen. Voor andere klassen, met minimaal acht boten aan de start, bestaat die mogelijkheid ook.
Om de competitie bij de ongemeten scherpe jachten te waarborgen zullen deze boten, nadat de inschrijving is gesloten, in 2 of 3 klassen (plus eventuele eenheidsklassen) worden verdeeld. Aan de hand van de SW rating wordt bepaald in welke klasse men vaart.
Bij de ongemeten rond- en platbodems wordt ook gewerkt met een ratingsysteem. Dit is noodzakelijk omdat de samenstelling van deze vloot zo divers is, dat zonder ratingsysteem het wedstrijdelement volkomen verloren gaat.

Inschrijving uitsluitend via internet: www.htrace.nl

Foto Peter A. Hans

Last modified: 6 mei 2014
Sluiten