Actueel, Nieuws

Harlingen ondertekent samenwerking chartervaart

11:38

Al vele jaren organiseert de gemeente Harlingen de opening van het seizoen van de bruine zeilvaart. Dit jaar verlengt de gemeente het samenwerkingscontract. Op zaterdag 12 april 2014 gaat deze feestelijke aangelegenheid in de Zuiderhaven van start. Aan de kades liggen veel schepen die open zijn voor bezichtiging. Aan boord van de schepen zijn onder meer diverse tentoonstellingen te zien.

Samenwerkingscontract

Burgemeester Roel Sluiter ondertekent samen met de afzwaaiende voorzitter Cees Zwiers het nieuwe samenwerkingscontract. In het contract zijn onder andere de ligplaatsen voor de zeilschepen opgenomen en worden hiermee gegarandeerd.

Activiteiten

Vlootdag HarlingenOp het nautische evenement zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Verhalenvertellers, een nautische tekenaar, worksshops van de waddenvereniging, rondvaarten, een grootse nautische markt en een groots kinderplein met een kinderboot .

De nautische markt is dit jaar extra groot. Meer dan 80 kramen met een grote verscheidenheid van spullen. Op de markt kunt u een demonstratie tin gieten, oude Friese ambachten en Friese producten vinden. U kunt zich op de markt ook inschrijven voor een rondvaart op een traditioneel schip. Elk uur varen een of meerdere schepen een tocht over de Waddenzee.

Programma

12.00 uur       Hosanna fanfare opent de markt.

12.00 uur       Start markt, kermis en open dag schepen.

13.30 uur       Start Rondvaarten.

12.00uur       Ondertekening samenwerkingscontract en afscheid van oud voorzitter Cees Zwiers.

13.00 uur       Start zang van Shanty’s.

17.30 uur       Einde zeemarkt.

Meer informatie kunt u vinden op www.vlootdag.nl

Last modified: 8 april 2014
Sluiten