Actueel, Nieuws

Hansa Worlds trekt veel zeilers aan

14:39

De inschrijvingen voor de 2016 Hansa Class World & International Championship zitten na de vroege inschrijvingen al op 60 deelnemende boten. Hiermee is de organisatie op de helft van haar beoogde doel. Bekende namen in de Hansa klasse wereld, recente kampioenen en Paralympische zeilers hebben zich al ingeschreven.

Hansa 303De 2016 Hansa Class World & International Championships worden gehouden op het International Sailing Center in Medemblik van 3 tot en met 9 juni 2016. De Nederlandse Kampioenschappen worden ook opgenomen in het evenement.

Groot deelnemersveld

Het hoogste aantal inschrijvingen komt tot nog toe van de Liberty klasse, totaal 24 inschrijvingen uit 6 verschillende landen. De Britse zeilers die afgelopen jaar het podium behaalden tijdens de Europese kampioenschappen in Rusland varen hier onder andere in mee, Paul Philips, David Durston en Monique Foster. En regerend Wereldkampioen Helena Horswell uit Nieuw-Zeeland.

Ook een groot deelnemersveld is er voor de twee-persoons Hansa 303, hiervoor hebben zich 16 boten aangemeld. Een deel van de deelnemers in de twee-persoonsklasse strijdt ook mee in de een-persoons Hansa 303, zij kunnen hierdoor dubbele prijzen winnen. De Hansa 2.3 klasse loopt nog wat achter met de inschrijvingen, maar ook hier worden hoge verwachtingen geschept door de deelnemers. Topzeilster Lindsay Burns uit Engeland heeft zich al ingeschreven in deze klasse en Koji Harada uit Japan. Hij werd vierde tijdens de Wereldkampioenschappen in Sydney 2012.

“The 2016 Hansa Class World & International Championships trekt de beste zeilers van de wereld. Het is geweldig om te zien dat er zoveel interesse is in deze gecombineerde kampioenschappen, van over de hele wereld komen er zeilers die zich willen meten aan de Europese zeilers. De Hansa Class Association blijft groeien en dit evenement is het hoogtepunt van onze wereldwijde kalender dit jaar,” aldus Russel Philips, deelnemer in de Liberty klasse.

Paralympische strijdtoneel

Skud-18. Rolf Schrama en Sandra NapNaast de Hansa klassen is er een mooi deelnemersveld voor de Skud 18, de Paralympische klasse. De 2016 Hansa Worlds worden vlak na de Delta Lloyd Regatta en de Para World Sailing Championships in Medemblik gehouden. Een ideale voorbereiding voor de SKUD 18 zeilers op de Paralympische Spelen in Rio. Rolf Schrama en Sandra Nap, vertegenwoordigen Nederland in Rio en zijn ook op het water bij Medemblik te zien. Zij moesten eerder hun podiumplaats tijdens de Para World Championships afstaan aan het Poolse team van Monika Gibes en Piotr Cichocki. In totaal zijn er nu drie gekwalificeerde Paralympische teams ingeschreven in de SKUD 18 klasse, hiermee verwacht de organisatie een mooie strijd tijdens de kampioenschappen.

Inschrijven kan nog tot en met april. Voor alle informatie, inschrijven en documenten, kijk je op www.2016hansaworlds.com

Last modified: 17 maart 2016
Sluiten