Nieuws

Halverwege, maar nog lang niet thuis

Het is bikkelen aan boord van de maxi-cat Orange. De Zuidelijke Oceaan laat zich gelden, maar schipper Bruno Peyron en z'n mannen zijn halverwege hun wereldomzeiling...

11:09

Het is bikkelen aan boord van de maxi-cat Orange. De Zuidelijke Oceaan laat zich gelden, maar schipper Bruno Peyron en z’n mannen zijn halverwege hun wereldomzeiling. De gang zit er goed in nu ze een actief front passeren met windsnelheden van 50 knopen en meer.

Flinke golven, buiswater van 4°C, een bijna even koude buitenlucht, het gevaar van ijsbergen en surfs van 36 knopen. “We zijn echt aan het scheuren”, verklaarde Bruno gister tijdens de dagelijkse chat-sessie. “We verwachten veel wind en hebben het grootzeil driemaal gereefd.”

Op dit moment zeilen de recordjagers ruim 500 mijl ten zuiden van Nieuw Zeeland, bijna 300 mijl zuidelijker dan de route die recordhouder Olivier de Kersauson voer met zijn Sport Elec, in 1997. Hoeveel winst die meer zuidelijke variant ze op zal leveren, zal pas echt blijken na het ronden van Kaap Hoorn, over 8 tot 10 dagen. Voorlopig ligt men nog 2500 mijl voor op Olivier’s schema.

Statistieken d.d. 4 april 2002, 1300 uur:

Last modified: 4 september 2007
Sluiten