Nieuws

Haarlemsche Jachtclub kampioen teamzeilen

Het NCK werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd in de Rotterdamse Maashaven. 17 oktober kon na een spannende finale de Haarlemsche Jachtclub gefeliciteerd worden met hun overwinning van het officiële Nederlandse Clubkampioenschap.

16:41

In de pouleronde verloor de Haarlemsche Jachtclub één keer van de club WV Braassemermeer. Hierna ging het soepel. In de kwartfinale schakelde het WV Aalsmeer uit en in de halve finale moest KR en ZV De Maas haar meerdere erkennen.

Ook de finale begon goed, maar de zeilers van de Haarlemsche Jachtclub gaven hun 2-0 voorsprong uit handen en lieten KWV de Kaag op gelijke hoogte komen. Een vijfde race moest uitkomst bieden. De Haarlemsche Jachtclub kwam bij deze race als eerste en tweede over de finish en won zo het NCK.

Verrassende derde plaats
Na deze spannende finale werden de zeilers en zeilsters uit Haarlem gefeliciteerd met hun terechte overwinning van het officiële Nederlandse Clubkampioenschap Teamzeilen. Koninklijke Watersportvereniging De Kaag zeilde een prima toernooi maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. In de strijd om de derde en vierde plaats was het een zeer jong team van KR&ZV de Maas uit Rotterdam, dat verrassend titelhouder WV Braassemermeer versloeg met 2-0 en daarmee de bronzen medaille in Rotterdam hield.

Veel jonge zeilers maakten dit jaar hun entree op het NCK. "De geest van dit evenement is en blijft om generaties van getalenteerde zeilers binnen dezelfde vereniging eenmaal per jaar met elkaar te laten strijden voor de eer van diezelfde vereniging" aldus Jop Dutilh, voorzitter van het organiserende comité na afloop.

Dankwoord
In zijn dankwoord droeg teamcaptain Robbie Bielas van de Haarlemsche Jachtclub de overwinning op aan de nieuwbouw van het nieuwe Clubhuis van de Haarlemsche JC. Na veel tegenslagen en jarenlange inspanning van vele vrijwilligers is de nieuwe accommodatie nu een feit en het landskampioenschap een kroon op al het werk.

Het team van de Haarlemsche Jachtclub bestond uit:
Frans Hin (Helm)
Renée Groeneveld (Helm)
Janneke Hin (Main)
Stan Hart (Main)
Robbie Bielas (Trim 1, Teamcaptain)
Jeroen Emmens (Trim 1)
Auke Holtrop (Trim 2)
Igor van Zalinge (Trim 2)
Robert Holtrop (Reserve)

Bron Watersportverbond/Stichting World Port Sail

Foto’s Stichting World Port Sail

Last modified: 21 oktober 2010
Sluiten