Nieuws

Groupama 3 krijgt groot onderhoud

Nog maar net terug van de succesvolle Transatlantische recordoversteek staat de Groupama 3 van Franck Cammas al op de kant in Lorient voor onderhoud. Gewoon buiten op een paar krikken en steunpoten want een 105 voet trimaran krijg je niet overal naar binnen.

16:20

Nog maar net terug van de succesvolle Transatlantische recordoversteek staat de Groupama 3 van Franck Cammas al op de kant in Lorient voor onderhoud. Gewoon buiten op een paar krikken en steunpoten want een 105 voet trimaran krijg je niet overal naar binnen. Met de ORMA 60 van dezelfde Franse bank op de achtergrond valt het formaat van de nieuwe boot pas echt goed op.


 


Rond de boot is het een drukte van jewelste. Het onderwaterschip wordt gladgestreken en nieuw in de antifouling gezet. De mast ligt in een loods om nagekeken te worden, net als alle zeilen, lijnen en blokken.


Boven alle bedrijvigheid uit klinkt een jankende slijpschijf die grote stukken ruw carbon tevoorschijn tovert op beide zijden van de hoofdromp net voor de aanhechting van de voorbeams.


Voor een lokale reparatie zijn de blootgelegde stukken te groot, misschien is 794 mijl in 24 uur toch iets te veel van het goede voor de boot en is een versteviging van het laminaat nodig.


Reparatie of niet, de boot gaat snel weer te water om nieuwe records te verbreken en zijn indrukwekkende zegereeks voort te zetten.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten