Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Grou wint tweede wedstrijd SKS

10:36

Het skûtsje Grou doet goede zaken in de tweede race van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) wedstrijden. De start van de SKS op zaterdag werd gekenmerkt door een zonovergoten dag met wind. Dat is op de tweede wedstrijddag wel anders. Grijze regenlucht en weinig wind. Ondanks deze omstandigheden gaan de skutsjes gewoon van start, met een spannende finish.

In een lijn naar de bovenboei

SKS De VeenhoopDe skûtsjes gaan van start op de Wijde Ee. In een lange sleep naar de startlijn staat de bemanning al klaar om de zeilen omhoog te ratelen. Op twee skutsjes na vaart de hele vloot in een lijn naar de bovenboei. Grou profiteerde optimaal. De bovenboei is voor hen in een keer te bezeilen en het skutsje vaart aan kop. Grou blijft hun eerste plaats verdedigen en komt nek aan nek als eerste over de finish. Langweer en Earnewâld volgden daarachter.

Het skûtsje Langweer diende na de wedstrijd protest in tegen de wedstrijdcommissie, betreffende de finishvolgorde. Het protest is door de jury ongeldig verklaard, omdat het niet voldeed aan de vereisten.

 

Daguitslag De Veenhoop

 

Klassement dag 2

 

SKS De VeenhoopWedstrijdprogramma

De wedstrijden starten iedere dag om 14:00 uur.

Di. 22-07 Eernewoude
Wo. 23-07 Terherne
Do. 24-07 Langweer
Vr. 25-07 Elahuizen
Za. 26-07 Stavoren
Ma. 28-07 Woudsend

 

 

Foto’s: www.skutsjesilen.nl

Last modified: 23 juli 2014
Sluiten