Nieuws

Grote belangstelling wereldkampioenschap RS Feva

Vrijdag 22 juli gaat het WK RS Feva zeilen voor de jeugd van 12 tot 17 jaar van start in Bruinisse. Ruim 150 zeilteams uit 13 landen zullen strijden om de wereldtitel.

12:52

De RS Feva is een jeugdboot voor twee personen van ruim 3,5 meter met een grootzeil, fok en gennaker. Voor de RS Feva is dit pas het 4e officiële wereldkampioenschap. Eerdere edities waren onder andere in Italië en Frankrijk; volgend jaar zal het WK voorafgaand aan de Olympische spelen in Zuid-Engeland worden verzeild.

In totaal doen er 13 landen mee aan het kampioenschap, waar onder teams uit Australië en Hong-Kong. Vanuit Nederland hebben zich 30 teams ingeschreven. Onder hen de Nederlandse kampioen van 2010, Daniël Bramervaer, en twee leden uit de Nationale optimisten kernploeg, Shivam Ramdas en Gerben Jaspers.

Het evenement is vrij toegankelijk voor het publiek. Spectaculair wordt de officiële opening met een landenparade en admiraalzeilen op zaterdag 23 juli vanaf 19:30 uur. Op maandag 25 juni zal in de havenkom om 20:00 uur een heuse landenwedstrijd plaatsvinden. De prijsuitreiking en afsluiting van het evenement is op donderdag 28 juli op het grote plein in de jachthaven van Bruinisse.

Meer informatie via de officiële website: www.rsfeva.org/worlds

Bron: Watersportverbond
Foto: RS Feva

Last modified: 20 juli 2011
Sluiten