Nieuws

Grote belangstelling voor de Sneekweek

De 73 editie van het grootste Friese zeilfestijn is in volle vaart. De Sneekweek trok de eerste dagen gemiddeld ruim 2000 bezoekers. Vrijdagavond beleefde Sneek de traditionele opening met een vlootschouw aan de voet van de waterpoort in de Sneker binnenstad.

07:02

Zaterdag startten de wedstrijden. Elke vijf minuten gingen er boten van start. In totaal nemen 830 zeilboten deel aan de races. Een kleine groei in vergelijking met  vorig jaar toen er 820 zeilboten aan de start verschenen.

Europa’s grootste zeilevenement op binnenwater moest zondag wijken voor het dreigende onweer en de vele regenval. Maar met een flinke vertraging kon er toch gestart worden.

Ook de Friese politie kijkt tevreden terug op de eerste dagen. “Het was bijzonder druk, maar vooral gezellig, in het centrum van de stad”, aldus een woordvoerder.  

Door de politie werd zowel in de stad als op het water toezicht gehouden. Daarbij werden ze geassisteerd door de waterpolitie van het KLPD, de havenmeesters en de toezichthouders van de gemeente van Sneek, de portiers van horecagelegenheden en beveiligingsmedewerkers. Door de aanwezigheid van de agenten konden ruzies en overlast in veel gevallen worden voorkomen.

Drank is meestal de grootste veroorzaker van het onrust. Tot nu toe zijn er vijf mensen aangehouden. In alle gevallen was dat voor mishandeling. De politie zal ook de resterende dagen surveilleren onder het motto ‘overdag om de eer en ’s avonds voor de sfeer’.

De Sneekweek duurt nog tot 7 augustus.

Foto: www.sneekweeknieuws.nl

Last modified: 5 augustus 2008
Sluiten