Nieuws, Zeilen nieuws

Groningen krijgt nieuwe vaarroute

17:59

Site

Site-vaarverbinding

Het Groningse Meerstad krijg een vaarverbinding naar het Woldmeer. In mei gaat in mei dit jaar de eerste schop de grond in. Er komt een sluis bij Meerstad, het Woldmeer wordt uitgegraven en er komt een haven. De werkzaamheden duren tot de zomer 2014. 

Sfeer
Het Woldmeer wordt in oppervlakte uiteindelijk groter dan het Paterswoldsemeer. Door de vele eilanden die er komen, wordt de sfeer volgens de gemeente intiemer, dan die van het Zuidlaardermeer. De gemiddelde waterdiepte wordt zo’n 1,50 meter en de vaardiepte 1,10 meter. Aan de westoever van het meer komt een strand met een aanlegsteiger en een mogelijkheid tot een horecagelegenheid. Vanaf Meerstad vaart een zeilboot via het Slochterdiep en de aan te leggen vaarverbinding gemakkelijk het Woldmeer op.

Daarnaast wordt ook de huidige Kwelvaart wordt doorgetrokken, waarbij aan het eind een natuurpark komt met veel water, riet, opgaand groen, bomen en taluds met een netwerk van gras- en vlonderpaden. In het filmpje hieronder is een impressie van het nieuwe gebied te zien.

Last modified: 21 maart 2013
Sluiten