Nieuws, Zeilen nieuws

Grandprix d’Aalsmeer

12:30

O
Op de Westeinder Plassen werden afgelopen weekend de laatste races verzeild om de Grandprix in de Drakenklasse. Het weekend werd bepaald door een hogedrukgebied met weinig wind. Zaterdag kon wedstrijdleider Herman van der Meyden de zeilers nog 3 races aanbieden. Het Aalsmeerse team van Jan Bakker won deze zeer gedecideerd voor de goed zeilende combinatie van de Noor Odd-Eriks Aks.De derde plaats ging naar het Belgische team van Thomas de Schrijver.

Afgeblazen

Zondag was er een windvoorspelling met richtingen uit het zuidwesten tot het westen. Na de enorme winddraaiingen op zaterdag andermaal een moeilijke opgave voor het startcomité. Met een vermoedelijke kracht van 4 tot 6 knopen was er nog een kleine kans op iets meer wind van zee, maar dat wilde niet lukken en na 2 uur uitstel werden de zondagraces uiteindelijk afgeblazen.
Team Bakker werd na sterk zeilen in de eerdere weekends totaalwinnaar van de Grandprix d’Aalsmeer en mocht de wisselbeker in het clubhuis van de W.V. Aalsmeer in ontvangst nemen. Helaas konden de buitenlandse deelnemers niet alle weekends deelnemen, waardoor met name het Belgische team van Ben van Cauwenbergh (BEL 80) als grote kanshebber terugviel naar een 6e totaalplaats. Tweede werd het Engelse team van Martin Payne (GBR585) voor Thomas de Schrijver (BEL 78) .

In de Soling-klasse ging de overwinning naar Rudy den Outer, hij zeilde zaterdag drie eerste plaatsen. In de 5.5 Meter-klasse won Victorine Bredero met een eveneens sterke serie van 1, 1 en 2.

Voor meer informatie: www.westeinderzeilwedstrijden.nl

Fotograaf: Theo van Mierlo

Last modified: 6 mei 2014
Sluiten