Nieuws

Gouden 470-team opnieuw winnaar Van Rietschoten Trofee

470-Zeilers Marcelien de Koning en Lobke Berkhout zijn voor de tweede maal op rij winnaars van de Conny van Rietschoten Trofee. Zij ontvingen de trofee uit handen van surfer Stefan van den Berg.

09:44

470-Zeilers Marcelien de Koning en Lobke Berkhout zijn voor de tweede maal op rij winnaars van de Conny van Rietschoten Trofee. Zij ontvingen de trofee uit handen van surfer Stefan van den Berg.


De jury roemde de prestatie van Marcelien en Lobke, die dit jaar hun wereldtitel succesvol verdedigden. In 2005 won het duo voor het eerst de trofee. De Koning: “We gaan voor driemaal op rij, hopelijk staan we hier volgend jaar weer.” Zij is oprecht blij met de erkenning, maar “waar we de trofee moeten laten, is nog even de vraag. Die van vorig jaar staat in het clubgebouw, maar daar is bijna geen plek meer.”
Ook ZKH Prins Willem-Alexander was aanwezig tijdens het diner ter gelegenheid van de 25ste uitreiking van de trofee. Hij feliciteerde de winnaars en zei dat hij hoopte dat Nederland nog veel meer grote zeilers zou voortbrengen.
 
De Conny van Rietschoten Trofee wordt elk jaar uitgereikt aan een Nederlandse zeiler of zeilster die zich heeft onderscheiden door een opmerkelijke wedstrijdprestatie of aan een persoon die zich op bijzondere wijze voor de zeilsport verdienstelijk heeft gemaakt.
In verschillende categorieën waren de volgende personen genomineerd:
Jeugdzeilen en -surfen: Steven Le Fèvre (Laser Radial, 470), Marit Bouwmeester (Europe) en Dorian van Rijsselberghe (Olympisch surfer);
Zeezeilen: Simeon Tienpont (voordekker en trimmer ABN Amro 2) en Peter de Ridder (winnaar Transpac 52 serie);
Internationaal en Olympisch zeilen/surfen: Marcelien de Koning en Lobke Berkhout (wereldkampioen 470), Casper Bouman (surfen);
Bijzondere verdienste: Roy Heiner (technisch directeur Team ABN Amro)


Uiteindelijk streden Stefan Le Fèvre, Peter de Ridder, Roy Heiner en Marcelien de Koning en Lobke Berkhout om de Conny van Rietschoten Trofee 2006.


 

Last modified: 4 september 2007
Sluiten