Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Gouden Wimpel KNRM uitgereikt

11:48

De Gouden Wimpel van de KNRM is uitgereikt aan de heer Rolloos uit Rotterdam. De 81-jarige Rotterdammer is door het publiek gekozen uit een lijst van tien door de KNRM genomineerde relaties. Elke genomineerde heeft in 2013 een bijzondere bijdrage geleverd aan de KNRM.

Oud papier

Gouden wimpel 2014 uitreiking De bijzondere bijdrage van de heer Rolloos is dat hij structureel oud papier ophaalt ten bate van de KNRM. Jaarlijks versleept hij ruim 10.000 kilo oud papier. Als zeer trouwe Redder aan de wal, al 58 jaar donateur, besteedt hij de opbrengst van zijn vele werk graag aan de KNRM.

Onder de genomineerden bevonden zich instituten als Pon, watersportbeurs Boot Holland en weerman Piet Paulusma. Deze gevestigde partijen namen het onder meer op tegen onbekende particulieren, die in de privésfeer veel voor de KNRM hebben betekend. Mede daarom was van strijd geen sprake. “Het ging niet om het winnen”, onderstreept Piet Paulusma. “Iedereen doet op zijn manier zijn best voor de KNRM. Dat je bijdrage door de KNRM wordt opgemerkt en op waarde wordt geschat, vind ik mooi. In dit geval was meedoen écht belangrijker dan winnen”. De bekendmaking van de prijs vond plaats in het Noordwijkse Palace Hotel, zelf winnaar van de Zilveren Wimpel 2012.

Waarderingsprijs

De Gouden Wimpel is een jaarlijks terugkerende waarderingsprijs voor relaties van de KNRM, die zich in het voorbije jaar hebben onderscheiden. De prijs wordt toegekend door de KNRM zelf, met ondersteuning van Faber Vlaggen, de leverancier van de normale KNRM-wimpel. De KNRM maakte de shortlist van genomineerden. Uiteindelijk bepaalde een groep  van bijna 12.000 donateurs én de ruim 1300 vrijwilligers van de KNRM wie de Gouden Wimpel moest winnen. De Zilveren Wimpel 2014 ging naar de Vlootschouwcommissie Den Oever voor 50 jaar bijdragen aan de KNRM, terwijl de organisatoren van de West Coast Challenge met de Bronzen Wimpel naar huis gingen. Elke genomineerde ontving een oorkonde.

Fotografie: Arie van Dijk

Last modified: 26 februari 2014
Sluiten