Nieuws

‘Goud in Londen’

Marit Bouwmeester is het nieuwste lid van de Delta Lloyd Kernploeg. De 21-jarige Laserzeilster wil 'de wereld domineren'.

10:27

De zeilster uit Scheveningen maakte tot nu toe deel uit van de Talentploeg, maar maakte per 1 september de overstap naar het keurkorps van het Watersportverbond. De Engelse coach Mark Littlejohn gaat haar begeleiden.

 

Bouwmeester diende zich de laatste maanden aan als hét nieuwe Nederlandse zeiltalent. In 2008 kon ze haar halve nominatie voor de Olympische Spelen nog niet verzilveren, maar de afgelopen tijd liet zij zien in haar klasse tot de wereldtop te behoren.

 

Met onder andere een vijfde plaats op het EK en een vierde op het wereldkampioenschap overtuigde zij de keuzeheren van het Watersportverbond. Jacco Koops, plaatsvervangend hoofdcoach: "Marit is een bijzonder talent. Ze heeft veel potentie en heeft afgelopen winter een heel grote stap gemaakt. Ze heeft laten zien definitief bij de wereldtop te horen en is in staat podiumplaatsen te realiseren."

 

Voor Bouwmeester zijn podiumplaatsen echter bepaald niet het doel: "Het Kernploeglidmaatschap is geen doel op zich. Mijn droom is om de wereld te domineren in deze klasse en om goud te winnen in Londen."

Bekijk ook het filmpje

 

Foto: Sander van der Borch

Last modified: 2 september 2009
Sluiten