Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Goud voor de Vliegende Hollanders

11:04

Het was een spannende strijd tijdens het WK F18 in Ierland. De top 3 van dit WK wisselde gedurende de hele week. De laatste drie races was America’s Cup zeiler Glenn Ashby oppermachtig, maar kon door zware schade eerder die week geen vuist meer maken. Een aanvaring met vermoedelijk een stuk hout weerhield het duo Ashby en Goodall van serieuze deelname voor de titel. Gunnar Larsen en Ferdinand van West zeilden een steady race en trokken de titel naar zich toe.

Trots

Gunnar Larsen and Ferdinand van West“We hebben er veertien jaar op moeten wachten, maar dan heb je ook wat! En oh….wat zijn wij ongelofelijk blij om deze trofee mee naar huis te mogen nemen!” Begon Gunnar Larsen zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de felbegeerde beker.

Gunnar en Van West hebben gedurende dit WK een geweldige prestatie neergezet. Door diverse 1een 2e plaatsen te zeilen wisten zij al een podiumplaats af te dwingen. Hun laatste races zeilen ze veelal tegen de uiteindelijk podiumloze Ashby en Goodall. Daarvoor gingen zij de strijd aan met andere geduchte concurrenten als de Fransen Bontemps en Amiot en de jonge Amerikanen Reiss en Whitehead. De Amerikanen slaagden er echter niet in hun kansen te benutten om de leiding in het tussenklassement over te nemen.

Andere Nederlandse deelname

Vanuit Nederland streden Jorden Veenman en Frank de Waard ook mee voor de top 10. De voormalig Nederlands F18 kampioenen wonnen zij recentelijk nog de Ronde om Texel 2014 in de Formule 18 klasse. Op het WK in Ierland moeten zij echter genoegen nemen met de elfde positie.

 

Resultaten

1. Gunnar Larsen en Ferdinand van West (NED)

2. Gurvan Bontemps en Benjamin Amiot (FRA)

3. Taylor Reiss en Matthew Whitehead (USA)

11. Jorden Veenman en Frank de Waard (NED)

15. Hans van Dam en Marius van Dam (NED)

28. Mees Middelweerd en Laurens Sliepenbeek (NED)

36. Jacob den Houting en Babette den Houting (NED)

 

Volledige uitslagen: 2014.f18worlds.com

 

Foto: Jasper van Staveren

Last modified: 14 juli 2014
Sluiten