Nieuws

Goofies winter zeilwedstrijden maart 2012

10:45

Op 3 maart namen de zeilers van de Goofies zeilrace het water weer in gebruik om wedstrijd te varen.
Was de haven van Colijnsplaat in februari stevig nog bevroren en lagen de boten vast in het ijs, nu kon er weer sprake zijn van echte WATERsport. Op 3 maart namen de zeilers van de Goofies zeilrace het water weer in gebruik om wedstrijd te varen.
Was de haven van Colijnsplaat in februari stevig nog bevroren en lagen de boten vast in het ijs, nu kon er weer sprake zijn van echte WATERsport.

Daarvan maakten de deelnemende zeilers gebruik om op de Oosterschelde de 4e GOOFIES zeilwedstrijden van het seizoen te varen. Met een matig zicht en een lichte zuiden wind gingen bijna 80 boten van start voor een baan van 12 mijl voor de kleinere boten en 20 mijl voor de grotere boten. In de loop van de wedstrijd klaarde het op, draaide de wind naar het zuidwesten en nam iets toe.

De baan
De Goofen hadden bij het uitzetten van de baan met de winddraaiing rekening gehouden en de meeste klassen konden dan ook profiteren van een afwisselende baan met zowel spinaker- als kruisrakken. Alleen de snelle boten bleven de winddraaiing voor en voeren vooral bezeilde rakken.
Sommige schippers meldde dat andere boten zich niet aan de baan hadden gehouden. Die boosdoeners waren dan de schippers die van mening waren dat deze boei niet tot de betonning van de overloop behoorde.
Vermoedelijk is binnenkort een afstudeerscriptie van een kandidaat jurylid over dit onderwerp te verwachten!

De strijd om het algemeen klassement
In de strijd om de overallprijzen in het algemeen klassement beginnen zich de (potentiële) winaars af te tekenen.

Bij IRC/ORC 1 staat CHECKMATE van Peter de Ridder uit Gorkum in beide klassen op de eerste plaats.
In IRC met 8 punten voorsprong op de WEERGA van Wessel Liesenga uit Middelburg.
In de ORC klasse heeft hij 4 punten voorsprong op Marco de Bat uit Terneuzen met de BATTELEUR.

Bij IRC 2 en ORC 2-5 staat Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN op de eerste plaats. Omdat hij met zijn bemanning naar Frankrijk gaat om de “Spiouest” wedstrijden te varen kan hij in april zijn eerste plaats niet verdedigen. Er mag door het uitvallen van twee races geen wedstrijd meer worden afgetrokken, daardoor zal hij zijn eerste plaats vermoedelijk niet kunnen behouden.
Als de SWITCH met een van de Meijers aan het roer in april beter vaart dan een 18e plaats zal hij in ORC winnaar worden.
In IRC 2 kan Wim Harmsen uit Oorschot met de LUCTOR ET EMERGO winnaar worden als hij ten minste een 3e plaats haalt in april.

Ongemeten groter dan 10 meter
Bert Jansen uit Berghem (B) met de PRINCE DE PETARCQ staat in deze klasse bovenaan.
Luc Feremans uit Schilde (B) met de PLAYSTATION 4 en Don de Raad uit Wilhelminadorp  met DENONZEN maken ook nog kans op de eindoverwinning

Ongemeten boten kleiner dan 10 meter
De LECAS van Declercq uit Merksem (B) staat in deze klasse op dit moment bovenaan maar J van Eerten uit Kortgene met de AXIE en Marloes Swinkels uit Goes met de JILLZ hebben nog kansen op de eindoverwinning.

De resultaten van de wedstrijden van maart 2012
ORC 1en IRC 1
In de ORC 1 won Meersman uit Mortsel (B) met de LENDER voor  Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en Peter de Ridder uit Gorkum die met de CHECKMATE derde werd.

Bij IRC 1 was de volgorde omgekeerd en won Peter de Ridder uit Gorkum met de CHECKMATE voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en Meersman uit Mortsel (B) die met de met de LENDER derde werd.

ORC 2 t/m 5 en IRC 2 t/m 5
ORC 2/5 In deze klasse werd Sjoerd Meijer uit Waalre met de SWITCH winnaar voor Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN en Jan Gabriel uit Mollem(B) die met de RAGAZZA derde werd.

In IRC 2 werd Christopher van Haute uit Antwerpen met de SHARK winnaar voor Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN en Wim Harmsen uit Oorschot die met de LUCTOR ET EMERGO derde werd.

Ongemeten groter dan 10 meter
De overwinning was voor Luc Feremans uit Schilde (B) met de PLAYSTATION 4 VOOR  Bert Jansen uit Berghem (B) met de PRINCE DE PETARCQ en Yve Aertssen uit Stabroek (B) met de Y-KNOT die derde werd.

Ongemeten kleiner dan 10 meter
De overwinning ging naar J van Eerten uit Kortgene met de AXIE voor de LECAS van Declercq uit Merksem (B) en Marcel Minden uit Hever (B) die met de WINDHAPPER derde werd.

Volgende en laatste Goofies wedstrijden van 2011-2012 op 7 april 2012-03-04
Klik hier voor alle uitslagen.
foto: www.clubracer.be

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 6 maart 2012
Sluiten