Nieuws

Goede start Postma en Bouwmeester

Laser Radial-zeilster Marit Bouwmeester is haar eerste race op het ISAF wereldkampioenschap in Perth als derde geëindigd. Pieter Jan Postma wist in de Finnklasse de tweede race op overtuigende wijze te winnen.

14:32

Maandag 5 december 2011.

Voor Marit was de derde plaats in de openingsrace een klein wonder. Ze ging als gevolg van een valse start als laatste over de startlijn, maar wist zich knap naar voren te zeilen.

“Ongelofelijk knap. Ze ging zo hard voor de wind en aan de wind zeilde ze ijzersterk. Alles wat we getraind hebben kwam er uit vandaag", aldus coach Mark Littlejohn, die in Australie namens zijn zeilster het woord deed. “We waren goed voorbereid voor dit WK. Zo’n valse start kan gebeuren, maar hoe Marit het opknapte is bijzonder. Daarin is ze is echt volwassen geworden. Ze wist dat ze een fout maakte, ze corrigeerde dat, en op wat voor manier!”

In de 470-klasse deden de zeilers uit de Delta Lloyd Kernploeg het een stuk minder. Beste positie in de ranglijst word ingenomen door het talententeam van Ooms en Bennen op een 21e plaats. Steven LeFevre en Steven Krol staan 31 en de broers Coster 34e.

De matchrace dames die gisteren zijn begonnen aan hun WK hadden een vrije dag. (EvS)

Foto’s Richard Langdon

Last modified: 9 december 2011
Sluiten