Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Goede start in 2014 voor Royal Huisman

16:17

Royal Huisman heeft op de laatste dag van 2013 nog een contract getekend voor de bouw van een 43 meter lang zeiljacht. De inzet van de werf op de Aziatische markt lijkt zijn vruchten af te werpen. Volgens de werf in Vollenhove is de bestelling van het zeiljacht door een klant uit Taiwan een direct gevolg van de inspanningen in Azië. Het zeiljacht moet in de zomer van 2015 zijn opgeleverd.

Sea Eagle

Royal Huisman jachten Twizzle en HanumanDe lichtgewicht Alustar aluminium éénmaster, krijgt de naam Sea Eagle. De klant heeft reeds diverse superjacht zeilwedstrijden ingepland om de zeilprestaties van de Sea Eagle uit te proberen. Het ontwerp is niet alleen gericht op comfort, maar ook op optimale zeilprestaties en snelheid. Tekeningen van de Sea Eagle zijn op dit moment helaas nog niet beschikbaar voor publicatie.

Vier projecten

Inclusief de nieuwe opdracht bestaat de orderportefeuille van Royal Huisman uit vier nieuwbouwprojecten. Om de diverse werkzaamheden volgens planning uit te kunnen voeren, is er naast de vaste groep van ongeveer 350 mannen en vrouwen ook divers tijdelijk personeel werkzaam. Met diverse aanvragen uit zowel nieuwe als bestaande markten voor de bouw van jachten is het Overijsselse familiebedrijf optimistisch gestemd bij de start van 2014.

 

Fotografie: Royal Huisman jachten Twizzle en Hanuman: Cory Silken. Luchtfoto van de werf: Cloudshots.

 

Last modified: 10 januari 2014
Sluiten