Nieuws

Gezocht: Jongeren die zeegras willen aanplanten langs de kust

Trek jij binnenkort een droogpak aan om mariene habitats te herstellen?

17:17

Zie jij jezelf zeegras aanplanten en mariene habitats herstellen langs de Nederlandse kusten? Ben je tussen de 18 en 29 jaar oud en wil je je carrière binnen de maritieme sector een kickstart geven? Dan is de sociale organisatie Sea Ranger Service op zoek naar jou!

Zeegras wordt vaak ten onrechte verward met zeewier. Het plantje ondersteunt een hoge biodiversiteit van het zeeleven door een leefgebied en broedplaats te bieden aan vele organismen. Zeegras heeft ook de capaciteit om CO2 te absorberen en op te slaan in de structuur en het omringende slib. Sommige soorten zeegras kunnen per hectare meer CO2 opslaan dan regenwouden, wat betekent dat het herstel dat Sea Rangers uitvoeren van vitaal belang is om de effecten van klimaatverandering te beperken.

Internationale werkervaring

De nieuwe groep Sea Rangers gaat straks aan de slag met het dringend nodige herstel van zeegras langs onze kusten, op plekken waar leefgebieden en dieren al een tijdje een helpende hand kunnen gebruiken. Ook krijgen de Sea Rangers de mogelijkheid om de grens over te duiken en internationale werkervaring op te doen bij zeegras-herstelprojecten in Zuid-Frankrijk. De jongeren worden gedurende hun werk verder getraind en gecoacht om hun inzetbaarheid te vergroten en hen zo verder te helpen in hun carrière.

Sea Ranger Bootcamp

Jongeren die willen solliciteren, hoeven geen vooropleiding of ervaring te hebben. Succesvolle kandidaten ondergaan een intensieve training van negen dagen, die zowel hun fysieke als mentale kracht test in een proces dat het Sea Ranger Bootcamp wordt genoemd. Deze training vindt plaats op een geheime locatie, onder begeleiding van veteranen en andere professionals. Op het moment dat het Sea Ranger Bootcamp is afgerond, worden de beste kandidaten geselecteerd en aangenomen om de rest van het jaar betaald aan de slag te gaan.

Trek jij binnenkort een droogpak aan om mariene habitatten te herstellen?

Omslagfoto: © Sea Ranger Service

Tags: Last modified: 7 februari 2024
Sluiten