Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Gezocht: foto’s van Waarschip ‘Zeilen’

15:11

foto Ben RutteAl meer dan twintig jaar, ontvangen wij met enige regelmaat op de Zeilen-redactie foto’s van het beroemde Waarschip ‘Zeilen’ waarmee Henk Bezemer in 1990 en 1994 naar de Azoren voer. Zijn avonturen staan beschreven in het inmiddels bijna klassieke boek ‘Vier zomers Zeilen’ dat momenteel wordt heruitgegeven en dat in juni verschijnt bij uitgeverij Hollandia.

In de klassieker verhaalt Bezemer over de vier beroemde expedities die hij ondernam met Waarschip 570 Zeilen. Naast een boeiend verslag van de avonturen die de auteur op zee beleefde, bevat het boek onmisbare informatie over zeemanschap en navigatietechniek. Als redacteur van het blad Zeilen zeilde Bezemer met een naar het tijdschrift vernoemde 5,70 meter lang Waarschip in zijn eentje naar de Azoren en terug. Later zeilde hij de heenreis naar de Azoren nogmaals zonder navigatieapparatuur; niet alleen zonder elektronische navigatiehulpmiddelen, maar ook zonder kompas.

Het karakteristieke gele Waarschip ligt nog steeds op de Azoren, in de haven van Angra do Heroisimo op het eiland Terceira. Bent u op de Azoren geweest en heeft u ooit foto’s gemaakt van het gele Waarschip? Stuur ze naar ons op voor vrijdag 9 mei. Dat kan naar Uitgeverij Hollandia, Postbus 317 2000AH Haarlem. Mailen kan ook: Hollandia@gottmer.nl

De mooiste foto’s worden in het boek opgenomen en de inzenders krijgen een exemplaar van het boek thuisgestuurd.

Last modified: 30 april 2014
Sluiten