Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Een geslaagde Vertrekkersdag

15:31

Een groep zeilers kiest binnenkort voor het ruime sop voor een jaar of langer. Ter voorbereiding kwamen de avonturiers naar de Vertrekkersdag, die werd georganiseerd door Zeilen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers (NVvT).

De deuren van zalencentrum De Hilt in Eemnes staan om 9.00 uur open om de zeilers te ontvangen. Gedurende de dag zijn er workshops over onder andere routering, veiligheid, meteorologie en technische uitrusting, maar ook medische onderwerpen, kinderen aan boord en het maken van een website. Vragen over voedsel en rantsoenen werden behandeld en hoofdredacteur van Zeilen Cees van Dijk gaf een miniworkshop schrijven. Ex-vertrekkers geven aan de hand van hun ervaringen allerlei tips. Ze benadrukken de risico’s van een lange zeiltocht, maar vooral ook de mooie aspecten van een lange zeereis.

Ondanks dat er dit jaar minder vertrekkers aanwezig waren dan voorgaande jaren is het een geslaagd evenement geworden. Door de kleinere opkomst was er een persoonlijke sfeer met veel interactie. Een aantal van de vertrekkers zijn binnenkort onder andere te volgen via ZeilenTV.

Vertrekkers

Fotografie: Eric van Staten

 

Last modified: 17 november 2013
Sluiten