Actueel, Nieuws

Geslaagd ONK Medemblik

11:38

Met maar liefst 307 boten aan de start van het Delta Lloyd ONK, was het een druk weekend bij het International Sailing Center in Medemblik. Het evenement kende ten opzichte van vorig jaar een groei van 20%. In totaal streden 11 klassen om de Nederlandse kampioenschap.

Nieuwe klassen

RS500 ONK MedemblikDe Moth is een van de meest spectaculaire nieuwkomers op het Delta Lloyd ONK. Samen met de RS:X en 29’er op de baan zorgen zij voor een vliegend spektakel. Kampioen in de Moth klasse was na dit weekend de Belg Giovanni Galeotti die met 9 punten verschil op nummer 2 overtuigend het kampioenschap op zijn naam schreef.

In de iets minder snelle, maar ook zeker spectaculaire RS500 pakte Marleen Blomsma met Jody de Jager de titel. Clair Blom wist samen met Fleur Lambooij een tweede plaats te pakken. Nina Keijzer, waar Blom normaalgesproken mee vaart, is met Em Sadler als zesde geëindigd.

Talentploeg presteert goed

De Delta Lloyd Talentploeg was goed vertegenwoordigd in diverse klassen. Zowel in de RS:X en de Laser standard eindigden Talentploegzeilers op het podium. “Ik heb ook echt het plezier in zeilen weer terug” vertelt Maxime Jonker, nu wereld en Nederlands kampioene in de Laser Radiaal lachend.

Naar het WK

Dit weekend werden de tickets voor het ISAF jeugd WK onder 18 verdeeld. Odile van Aanholt, Cas van Dongen, Robin Becker, Benjamin Wempe, Mirthe Akkerman Sil Hoekstra en Isis Hoekstra kwalificeerden zich en vertegenwoordigen Nederland op het WK.

Pieter-Jan Postma ONK MedemblikPostma overduidelijk winnaar

In de Finn laat Pieter-Jan Postma zien wat domineren is. In de uitslagreeks staat alleen eentjes achter zijn naam. Met in totaal 7 punten is Postma overduidelijk de leider van het evenement. Zijn beste wedstrijd finishte hij maar liefst 2:20 minuten voor de tweede boot.

 

Bekijk hier de volledige uitslagen van het Delta Lloyd Dutch Championships

 

Fotografie: Jasper van Staveren

 

Last modified: 11 januari 2021
Sluiten