Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Geomedic app gelanceerd tijdens Sneekweek

17:36

De Antonius zorggroep van het watersportziekenhuis Sneek heeft vandaag een nieuwe watersport applicatie gelanceerd. De app is ontwikkeld om watersporters in Friesland direct toegang te geven tot zorg op en om het water. Vandaag werd de app voor het eerst getoond op het starteiland tijdens de Sneekweek. De app moet leiden tot een veiliger gevoel en snellere zorgondersteuning.

Geomedic appDe Geomedic app

Met de “geomedic” app kunnen watersporters in een levensbedreigende situatie hun locatie doorgeven aan de centralist van 112. In het geval van een niet levensbedreigende, maar wel acute situatie kunnen ze het nummer 0900-1010222 bellen om in contact te komen met de spoedeisende hulp van het Antonius Ziekenhuis. De app geeft de locatie van de watersporter weer aan de hand van de nummers van de steigerlocaties op de Friese Meren. De app biedt daarnaast informatie over het watersportziekenhuis, Ambulance zorg en men kan vanaf het water thuiszorg aanvragen.

Wouter van der Kam, voorzitter van Raad van bestuur van de Antonius Zorggroep: ‘In toenemende mate zijn wij ervan doordrongen dat het bieden van zorg op het water essentieel is. Steeds meer mensen hebben een smartphone en deze technologie heeft de toekomst in waterrijke gebieden. Zo kun je veilig genieten van het water, de natuur en je omgeving.’

Ambulanceboot

Zorg en toerisme

Jaarlijks genieten honderdduizenden mensen uit binnen- en buitenland van de Friese meren. Helaas komen ook op het water ziekte en ongevallen voor. Voor het Antonius Ziekenhuis is dat reden genoeg voor het continu verbeteren van de veiligheid en zorg, op en rond het water. Het doel is om toerisme, zorg en watersport op een maximale manier aan elkaar te verbinden.

 

Foto: Snekerinternetkrant

Last modified: 6 augustus 2013
Sluiten