Nieuws

Geen World Cup meer in Medemblik

De Delta Lloyd Regatta in Medemblik zal vanaf 2013 geen onderdeel meer uitmaken van de ISAF Sailing World Cup.

09:39

Woensdag 9 november 2011.

Vanaf 2013 zullen alle rechten van de World Cup evenementen volledig bij de ISAF komen te liggen. In de aangeboden contractvorm wordt de organisator gevraagd volledig afstand te doen van nagenoeg alle rechten (inclusief naamskoppeling), zonder dat hier enige compensatie tegenover staat.

“We hebben er als organisatie alles aan gedaan om ons zoveel mogelijk te conformeren aan de wensen en eisen van de ISAF,’’ aldus Arjen Rahusen, voorzitter van het organisatie comité in Medemblik. “We geloven er dan ook in dat een uniform World Cup format het zeilen Internationaal naar een hoger niveau kan brengen en dat is ook hard nodig. We zijn echter van mening dat dit een proces van meerdere jaren is. Wanneer een organisator in één keer al haar rechten in moet leveren en je merkt dat er geen ruimte voor onderhandeling is moet je op een gegeven moment besluiten dat het op deze manier geen zin heeft en ook financieel onverantwoord is. We zijn van mening dat we ook buiten de ISAF Sailing World Cup een misschien wel beter en vooral innovatiever zeilevenement kunnen bieden. We krijgen nu meer vrijheid wat nu weer mogelijkheden biedt op het gebied van bijvoorbeeld innovatie. Het aanbieden van prijzengeld zou in de toekomst een hoogstaand deelnemersveld moeten kunnen garanderen. Daarnaast is een sterk Europees circuit met Kiel, Weymouth, Barcelona en Aahrus ook serieuze optie.”

De beslissing om het ISAF Sailing World Cup contract niet te tekenen is tot stand gekomen in goed overleg met het Nederlands Watersportverbond en hoofdsponsor Delta Lloyd.

(EvS)

Last modified: 9 november 2011
Sluiten