Nieuws

Geen reden voor spontane opening

Vijf maanden onderzoek hebben geen uitsluitsel kunnen geven over de spontane opening van de Ketelbrug in oktober. Een extra veiligheidssysteem moet uitkomst bieden.

15:40

Op 4 oktober opende de brug zich spontaan, met schade en gewonden tot gevolg. Rijkswaterstaat heeft bij het onderzoek naar de oorzaak het besturingssysteem en de installatietechniek onder de loep genomen. Het onderzoek heeft echter niets opgeleverd, naar de oorzaak van de spontane opening blijft het gissen.

 

Rijkswaterstaat concludeert nu dat de veiligheidsvoorziening van de brug moet worden verbeterd. Daartoe installeert het ministerie een systeem dat de veiligheidsvoorwaarden voor het open- en dichtgaan van de brug controleert. Het gaat om een extra systeem, dat buiten het huidige besturingssysteem om functioneert.

 

De installatie van het nieuwe systeem zal enig tijd in beslag nemen. Naar verwachting zijn de aanpassingen aan de brug op 1 april afgerond. Tot die tijd zullen zowel weg- als watergebruikers hinder ondervinden. Volgens Rijkswaterstaat is de brug dan echter wel weer veilig.

 

Foto: ANP

Last modified: 25 februari 2010
Sluiten