Nieuws

Geen medailles op WK

Op het WK in Melbourne zeilde het gouden duo De Koning / Berkhout naar een vierde plek. Met de negende positie in de medalrace, kwamen de 470-dames uiteindelijk op een vierde plaats in het WK uit.

14:09

Voorafgaand aan de Medal race was al duidelijk dat het goud onbereikbaar was voor de Nederlandse zeilers, maar drievoudige wereldkampioenen gingen het water op voor het maximale resultaat.

Lobke Berkhout: "We hebben ons in de ochtend weer helemaal opgeladen. We zijn met de coaches naar een natuurlijk zwembad met een sportschool geweest. Daar hing ook een boksbal en wij hebben ons even goed opgeladen. We gingen voor de zilveren medaille."
Ook de andere Nederlanders bleven bij het podium uit de buurt. De broers Coster, 470 heren, behaalde de twaalfde plaats, en ook Pieter Jan Postma, Finn, kwam niet in de buurt van een medaille op het WK door zijn diskwalificatie in de medalrace. Hij zeilde in die race naar de derde plek, maar zakte uiteindelijk naar de vijfde positie in het klassement.
"Verwerken is accepteren", zegt Postma. "Er zaten goede momenten bij deze week. Ik zit op de juiste weg richting Peking. Maar ik moet eerst even herstellen van deze teleurstelling."

Last modified: 1 februari 2008
Sluiten