Actueel, Nieuws, Video

Geen nieuw Jules Verne snelheidsrecord

11:58

Spindrift Racing en IDEC Sport moeten hun recordpoging in de Jules Verne Trophy opgeven. De teams geven nog niet officieel op, maar de achterstand op recordhouder Loïck Peyron uit 2012 is te groot om op in te lopen.

In 2012 zeilde Loïck Peyron met de Maxi-trimaran Banque Populaire V het huidige record, dat staat op 45 dagen, 13 uur, 42 minuten en 53 seconden. Met nog zo’n 2600 mijl naar de finish aan het begin van dag 43 is het vrijwel onmogelijk voor Spindrift Racing om het record te verbreken. “Het record is mathematisch gezien niet meer mogelijk. De weersverwachting laat het niet toe, dat is een feit,” schrijft Spindrift II schipper Yann Guichard. SAILING - IDEC SPORT IMAGE BANK 191015“We geven nog niet op, ondanks dat de recordpoging niet meer haalbaar is. Het avontuur zet zich voort. Ons doel is om deze reis rond de wereld te volbrengen en te finishen in Ushant.”

IDEC Sport zeilt achter Spindrift Racing, voor hen is een recordpoging nog verder uit zicht. “Zoals we de afgelopen dagen al zeiden, het Jules Verne record verslaan we dit jaar niet,” aldus François Joyon, schipper van IDEC Sport.

De reuzetrimarans zeilen momenteel op hoge snelheid, maar de wind staat de verkeerde kant op. De koerssnelheid in rechte lijn naar de finish is zo’n drie maal langzamer dan de huidige, richting Canada.

Titanenstrijd in de Jules Verne Trophy

Volg de trimarans

IDEC-Sport
Spindrift Racing
Tracker 

 

Foto: Jean Marie Liot

Last modified: 17 maart 2016
Sluiten