Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Geen crisis bij Franse beurs Nautic

15:38

Nautic heeft dit jaar een verrassend goede beurs gehad. Niet alleen was er een grote opkomst, maar ook was het dit jaar mogelijk om te verkopen op de beurs. En daar is goed gebruik van gemaakt.

Het was dit jaar voor het eerst dat er commerciële activiteiten geoorloofd waren tijdens Nautic. De economische activiteiten waren groter dan verwacht. “Het is zeker dat Nautic een van de belangrijkste momenten van het seizoen blijft. Deze 52e editie in 2012 doet daar niet aan af, aangezien er vele bezoekers op af zijn gekomen”, verklaart Yves Lyon Caen, voorzitter van Nautic. Met meer dan 240.000 bezoekers tegenover gemiddeld 500.000 boten in Frankrijk, is dit een hoog aantal. Het eerste weekend heeft zelfs een recordaantal in bezoekers gekend.

Zoals elk jaar zijn er grote schippers als Franck Cammas (winnaar van de Volvo Ocean Race), Michel Desjoyeux (winnaar van de Vendée Globe) of Loïck Peyron (winnaar van de Jules Verne Trofee) aanwezig op de beurs. Maar ook gepassioneerde zeilers, meervoudig kampioenen en mariniers die recent wat hebben meegemaakt waren present om over hun avonturen en passie te vertellen.

Een andere dimensie is dat Nautic haar internationale positie versterkt door aanwezigheid vanuit het buitenland. “Nautic 2012 is zeer goed ontvangen en het grote succes is een grote verrassing”, aldus de organisator. Men is aangenaam verrast door een geslaagder evenement dan verwacht. De organisatie kijkt uit naar de volgende editie van Nautic, die van 6 tot en met 15 december 2013 zal plaatsvinden in Versailles.

Last modified: 19 december 2012
Sluiten