Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Gebroken rib en gebroken kiel in de eindrace

12:49

Goed nieuws en minder goed nieuws vanuit de Vendée Globe. Het goede nieuws is dat het einde van de Vendée Globe in zicht komt, wat betekent dat de verwachting is dat komend weekend de winnaar finisht. Het slechte nieuws is dat er opnieuw zeilers in de problemen zijn: Alessandro di Benedetto heeft zijn rib gebroken en nummer drie in de race, Jean-Pierre Dick aan boord van de Virbac-Paprec 3, is zijn kiel verloren.

Allessandro di Benedetto
Afgelopen maandag was Di Benedetto aan het rusten na 48 uur op waarin hij twee keer in de mast is geklommen toen de boot ineens doorsloeg over de bakboord boeg. Di Benedetto ging alles rechtzetten en kreeg toen nog een onverwachte golf, waardoor de grootschoot in zijn gezicht sloeg en hij op zijn zij viel. Gevolgen: een kleine snee in zijn neus en een gebroken rib en daarnaast verloor hij het kleine spinnakerzeil dat overboord sloeg. Di Benedetto lag voordat dit ongeval plaatsvond al op de twaalfde positie, de laatste positie in de nog zeilende vloot. Hij houdt de moed erin om de finish te bereiken.

 

 

 

Jean-Pierre Dick
Voor Dick heeft zijn ongeluk meer invloed op de raceresultaten, aangezien hij nu nog op een podiumpositie ligt. Terwijl hij als derde boot koers zet richting de finish hoorde hij gisteren een luid kabaal: zijn Virbac-Paprec 3 lag ineens op haar zij. Dick is op dat moment binnen en snelt zich naar buiten om de zeilen te vieren en verandert zijn koers. Hij verplaatst alle ballast waarna hij langzaamaan weer omhoog in de juiste richting vaart. Dick verwacht geen kapseisgevaar maar moet alert blijven en het is de vraag of hij zijn podiumplaats kan behouden. Hij heeft nog 2000 mijl te gaan, terwijl Alex Thomson met zijn Hugo Boss de 170 mijl afstand tussen hen steeds kleiner maakt.

Last modified: 23 januari 2013
Sluiten