Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Gebroeders Kuipers tweede op WK Vaurien

19:49

image-2015-07-30 klein
De gebroeders Roelof en Jelmer Kuipers zijn als tweede geëindigd tijdens het wereldkampioenschap in de Vaurienklasse. Het verschil met de nummer een bedroeg, slechts een punt. Niccolo Bertola en Jacopo Izzo grepen de titel.

Op het Sneekermeer werden donderdag de laatste twee wedstrijden gezeild. De wind was minder sterk dan de voorgaande dagen, maar desondanks was ze nog stevig genoeg om de zeilers flink wat uitdaging te bieden.

Jeugdwereldkampioen

In het jeugdklassement deden de Nederlanders goede zaken met Michiel Sickler en Kristy de Leeuw als jeugdwereldkampioen gevolgd door Jurgen Roman en Peter de Zee op een tweede plaats en Steven Sijperda en Jilles Andringa op een derde positie.
Ook in het damesklassement zijn de Nederlanders goed geëindigd met Marije Faber en Brechtje van der Werf als wereldkampioenen en Femke Yntema en Femke Schiere op een derde plaats. Jelmer Yntema en Jorrit Bonnema zijn op een zesde plaats geëindigd, gevolgd door de gebroeders Fokkema op een zevende positie. Tim Spek en Fimme Veldhuis werden elfde, Thom de Haan en Nico Lochorn veertiende.
Volgend jaar zal het wereldkampioenschap Vaurien gezeild worden in Portugal.

Last modified: 2 augustus 2015
Sluiten