Nieuws

Gebrek aan wind op dag 1 Louis Vuitton Cup

Na een voorbereidingsperiode van vier jaar stonden gisteren de eerste races op het programma om de Louis Vuitton Cup, in het Spaanse Valencia. De serie matchraces moet in vier rondes een winnaar opleveren die het in juni zal opnemen tegen America's Cup-verdediger Alinghi. Het weer zat echter niet mee; er werd gisteren niet gezeild.

10:39

(Foto: de mannen van Mascalzone Latino vervelen zich op de spiegel van ITA 99. (Foto: ACM 2007 / Vicent Bosch)
Na een voorbereidingsperiode van vier jaar stonden gisteren de eerste races op het programma om de Louis Vuitton Cup, in het Spaanse Valencia. De serie matchraces moet in vier rondes een winnaar opleveren die het in juni zal opnemen tegen America’s Cup-verdediger Alinghi. Het weer zat echter niet mee; er werd gisteren niet gezeild.


In het racedorp waren volgens de organisatie meer dan 50.000 bezoekers om de eerste wapenfeiten op grote televisieschermen gade te slaan. Hoewel het weer aangenaam warm was, werd er niet geracet. Op het water ontstond niet meer dan een zeer lichte en instabiele zeewind. Om 16:50 vonden de raceofficials het genoeg, en verwezen zij de vloot van elf AC-jachten terug naar de haven.


Flight One en Two, zoals de eerste serie matches heten, zullen worden ingehaald op de eerst mogelijke reservedag. Vandaag staan Flight Three en Four op de agenda.
De weersverwachting voor vandaag stemt hoopvol. Een kleine zes tot acht knoop ontwikkelt zich in de loop van de middag met een zeewindje tot een krappe tien knoop wind.


Emirates Team New Zealand verzamelde tijdens de dertien opwarmwedstrijden, de zogeheten Louis Vuitton Acts, de meeste bonuspunten. Die punten zorgen ervoor dat zij met een voorsprong aan deze Louis Vuitton Cup beginnen.

Dagelijks zijn via internettelevisie de verrichtingen van de teams te volgen via http://www.americascupanywhere.com/internet_tv/.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten