Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Friese zeilscholen klaar voor de zomer

12:34

De Friese zeilscholen bereiden zich voor op het zomerseizoen en de zeilopleidingen die van start gaan. De voorbereiding van dit zomerseizoen is al in de winter begonnen. De boten zijn onderhouden en de instructeurs opgeleid.

De laatste controle

“Nu gaat het om de details.” zegt Christophe Meijer, eigenaar van Zeilschool Pean. “Om te zorgen dat de zeillessen niet stranden op materiaalpech is alles goed nagelopen. En dat zullen we na elke zeilschoolweek weer doen om de kwaliteit te garanderen.”

Les op een Tirion, Zeilfabriek de Morra

Samenwerking

De zelfstandige zeilscholen Pean, de Bird, de Morra, Neptunus en de Veenhoop, overleggen al jaren met elkaar. Er worden oplossingen besproken voor zaken die ze allemaal tegenkomen. Hieruit volgde dit voorseizoen de eerste gezamenlijke inkopen. “Met de gedeelde kennis komen we aan de hoogste kwaliteit. Met vijf zeilscholen hebben we grotere aantallen en proberen we een scherpe prijs te krijgen”, aldus Remco van Hettema van Zeilschool de Morra.

De vijf zeilscholen die kennis delen onder de naam zeilscholenfriesland.nl zijn allemaal goed bezet deze zomer. Opgeteld bieden deze vijf zeilscholen circa 5000 cursisten een leuke tijd op het water.

Last modified: 3 juli 2014
Sluiten